BASE Advocaten - The Litigation Firm

BASE advocaat Joris Arts gastspreker bij Jonge Balie Rotterdam

Nieuws 28 september 2016
Dinsdag 27 september gaf BASE advocaat Joris Arts, samen met RedBreast-directeur Rein Philips, een gastlezing aan leden van de Jonge Balie Rotterdam. Tijdens deze lezing stond het relatief nieuwe fenomeen "Third Party Litigation Funding" centraal.

Third Party Litigation Funding

In Nederland komt het in toenemende mate voor dat een derde partij een rechtszaak of proces financiert. Bij succes in de betreffende rechtszaak of in het betreffende proces verdient de derde partij, de financier, zijn investering met rendement terug. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland komt het al langer voor dat via (o.m.) fondsen financiering voor rechtszaken wordt aangevraagd, maar nu doet het fenomeen van procesfinanciering door derden ook zijn intrede in Nederland.


Bij third party litigation funding zijn er voor zowel de advocaat als de investeerder belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Gedurende de lezing werd daarom door BASE advocaat Joris Arts ingegaan op de juridische kant van procesfinanciering, terwijl RedBreast-directeur Rein Philips praktijkvoorbeelden toelichtte.

Jonge Balie Rotterdam
De Jonge Balie Rotterdam is een vereniging voor alle jonge advocaten binnen het arrondissement Rotterdam. Er worden jaarlijks een aantal lezingen georganiseerd, met als doel de jonge advocaten kennis te laten vergaren. Bekijk voor meer informatie over de Jonge Balie Rotterdam de officiële website.

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord