BASE Advocaten - The Litigation Firm

BASE Advocaten begeleidt studenten bij Moot Court

Nieuws 11 november 2016
In samenwerking met de Master Arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam is BASE Advocaten betrokken bij het jaarlijks terugkerende programmaonderdeel Moot Court. Vrijdag 11 november zal een geselecteerde groep studenten op het kantoor langskomen voor de kick-off. Zij zullen worden begeleid door BASE advocaten Rob Sies, Jan-Willem van Geen, Sanne Barbas en Marlies Kruit.

Moot Court
Als onderdeel van de Master Arbeidsrecht bereiden de arbeidsrechtstudenten een fictieve casus voor. Deze zullen zij bepleiten bij rechtbank Rotterdam, waar een echte rechter het oordeel zal uitspreken. De studenten hebben een maand de tijd om de processtukken voor te bereiden en in te dienen. De zitting zal plaatsvinden op 9 december 2016.

Er zijn in totaal vier groepen die deelnemen aan Moot Court, waarbij twee groepen de werkgevers zullen vertegenwoordigen en de andere twee groepen de werknemers. BASE Advocaten zal de groepen die de werkgevers vertegenwoordigen begeleiden bij het opstellen van de processtukken.

Master Arbeidsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam
In 2010 is de Master Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam opgericht. Sindsdien is deze master al een aantal keer verkozen tot beste thematische master van Nederland. BASE Advocaten werkt vanaf de oprichting van de master nauw samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam en is daarbij zeer betrokken.

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord