BASE Advocaten - The Litigation Firm

Publicatie Edwin de Jong in Jonge Meesters ‘Nieuwe technologieën, nieuw privaatrecht’ (deel 19)

Blogs 14 juni 2018

De bescherming van persoonsgegevens heeft de gemoederen in het eerste halfjaar van 2018 flink bezig gehouden. Hoewel de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (''AVG'') in de kader veruit de meeste aandacht heeft gekregen, is ook de belangrijke deadline voor de implementatie van de nieuwe Europese Payment Service Directive 2 (''PSD2'') verlopen. De PSD2 bevat o.a. (juridisch spannende) regels over de nieuw te reguleren rekeninginformatiedienst op de Europese betaalmarkt. Aanbieders van deze dienst krijgen toegang tot de betaalrekening – met daarop gevoelige persoonsgegevens – van de gebruikers van de rekeninginformatiedienst indien deze hiervoor zijn uitdrukkelijke toestemming verleent.

In de bijdrage  van Edwin in de nieuwe uitgave van Jonge Meesters 'Nieuwe technologieën, nieuw privaatrecht' staat het wettelijk kader waarbinnen de hierboven genoemde rekeninginformatiedienst is gereguleerd centraal. Een belangrijke conclusie van de bijdrage is dat de Nederlandse wetgever gedurende de implementatie van de PSD2 onvoldoende aandacht heeft besteed aan de kwetsbaarheid van het toestemmingsvereiste binnen de rekeninginformatiedienst. Dat de Nederlandse wetgever in dit kader inderdaad te hard van stapel is gelopen volgt uit de huidige onvoltooide status van de implementatie van de PSD2. Gelukkig heeft minister van financiën recent aangegeven  dat de definitieve implementatie van de PSD2 niet lang meer op zich zal laten wachten


De bijdrage van Edwin is geschreven in de zomer van 2017 als afrondende scriptie van zijn succesvol afgeronde Master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord