BASE Advocaten - The Litigation Firm

Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel Netherlands Commercial Court.

Blogs 17 december 2018
In maart dit jaar berichtten wij op onze website over de oprichting van de Netherlands Commercial Court (NCC). De Tweede Kamer had op dat moment net ingestemd het wetvoorstel dat Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt. Vorige week, op 11 december 2018, heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met dat wetsvoorstel. De oprichting van de NCC is hiermee een feit.

Met het wetsvoorstel zal er binnen de bestaande handelskamers een bijzondere (internationale) kamer worden opgericht bij de rechtbank Amsterdam (Netherlands Commercial Court) en het gerechtshof Amsterdam (Netherlands Commercial Court of Appeal; NCCA). De NCC richt zich primair op de beslechting van grote, complexe internationale handelsgeschillen en kenmerkt zich – net als arbitrage – door vrijwilligheid. Engels is de voertaal, maar het Nederlandse procesrecht geldt als uitgangspunt.

BASE houdt de ontwikkelingen op het gebied van de NCC al jaren nauwlettend in de gaten. Eerdere artikelen treft u hieronder aan:

Artikel maart 2018 
Artikel augustus 2017 
Artikel januari 2016 

De griffierechten zullen naar verwachting €15.000 bedragen in eerste aanleg (NCC) en €20.000 in hoger beroep (NNCA). Het idee achter deze hogere griffierechten is dat de procedures bij de NCC zoveel mogelijk kostendekkend moeten zijn. De verwachting is dat de NCC per 1 januari 2019 van start zal gaan.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan contact op met:

Mr V.R.M. Appelman
Mr R.A.W.J. van Eijck
Mr J.M.J. Arts
Mrs L. Geldof
Mrs M.D. Klompenhouwer
Mr M.C. Luiten

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord