BASE Advocaten - The Litigation Firm

Wetsvoorstel “Wet Franchise” naar de Raad van State

Nieuws 15 juli 2019
Afgelopen vrijdag heeft de staatssecretaris Keijzer het wetsvoorstel "Wet Franchise" voor advies naar de Raad van State gestuurd. 

De Staatssecretaris hoopt het wetsvoorstel nog voor het einde van dit jaar bij de Tweede Kamer te kunnen indienen. Aan de zijde van franchisegevers is met name kritiek geuit op het instemmingsvereiste dat moet gaan gelden voor bepaalde wijzigingen in de overeenkomst of formule. Dit vereiste geeft de franchisenemers de facto een vetorecht en franchisegevers vrezen dat dit de innovatie kan aantasten, aldus Van der Ham (NFV) op BNR nieuwsradio. De staatssecretaris, ook op de radio, ging inhoudelijk niet echt op dit punt in. Zij benadrukte vooral dat het om "normale contractuele relaties" moet gaan en dat de aanwezige "onbalans" tussen franchisegever en franchisenemer moet worden opgeheven. De vraag is natuurlijk hoe "normaal" de franchiseovereenkomst is en hoe je omgaat met de onbalans? Schiet het wetsvoorstel niet wat te ver door? Op het wetsvoorstel zijn een kleine 600 reacties gekomen, waaronder die van BASE Advocaten (zie artikel). Het ingediende wetsvoorstel is nog niet openbaar. Dat wordt het met het advies van de Raad van State. We houden u op de hoogte.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/12/nieuwe-wet-franchise-naar-de-raad-van-state

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord