BASE Advocaten - The Litigation Firm

Wet Franchise – advies Raad van State

Blogs 20 december 2019

Het advies van de Raad van State is vastgesteld, maar nog niet openbaar. Vermoedelijk worden het advies en het (aangepaste) wetsvoorstel "Wet Franchise" begin volgend jaar bekend.

De staatssecretaris hoopte nog voor het einde van dit jaar het wetsvoorstel "Wet Franchise" in te dienen bij de Tweede Kamer (zie artikel). Dat lijkt de staatssecretaris niet te halen. Op de website van de Raad van State is te lezen dat het advies met betrekking tot de "Wet Franchise" op 11 december jl. is vastgesteld (link). Openbaar is het nog niet. Eerst is de staatssecretaris aan zet. Als het advies positief is zal de staatssecretaris het wetsvoorstel vermoedelijk binnenkort, na wellicht een enkele aanpassing, naar de Tweede Kamer sturen. Dan worden het wetsvoorstel en het advies van de Raad van State openbaar. Dit is doorgaans het geval. Het advies kan echter ook negatief zijn, dan wordt het verloop onzeker. Of het wetsvoorstel dient dan na de nodige aanpassingen door de staatssecretaris opnieuw naar de minsterraad gestuurd te worden, of de bezwaren van de Raad van State zijn zo fundamenteel dat het advies luidt het voorstel niet in te dienen bij de Tweede Kamer.

Voorlopig nog afwachten dus. We hopen dat we begin volgend jaar meer weten over de status van het wetsvoorstel.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Joris Arts of Thomas Faaij.

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord