BASE Advocaten - The Litigation Firm

De 10 stappen van een reorganisatie

Nieuws 30 september 2020

In mei van dit jaar heeft BASE Advocaten ondernemers een steuntje in de rug geboden door haar Stappenplan Reorganisatie beschikbaar te stellen. Inmiddels is de tweede golf van de corona-crisis een feit. Mede door de gewijzigde steunmaatregelen, leven we nu in een tijd waarin veel ondernemers zowel hun bedrijfsplan als de opzet van hun organisatie kritisch tegen het licht (moeten) houden. Daarbij zal vaak ook een reorganisatie worden overwogen. Tegelijkertijd worden individuele werknemers en ondernemingsraden geconfronteerd met (voorgenomen) reorganisaties.

Het Stappenplan geeft overzichtelijk aan wat een werkgever moet doen wanneer deze wil gaan reorganiseren. Het kan daarom worden gebruikt als uitgangspunt voor een solide reorganisatie. Het Stappenplan kan ook goed worden gebruikt door werknemers of ondernemingsraden wanneer zij betrokken worden bij een reorganisatie. Het geeft hen inzicht in de wettelijke kaders rondom een reorganisatie.

Tot slot wijzen we ook graag op de volgende publicaties waarin meer specifiek op enkele onderdelen van het stappenplan is ingegaan:
Ontslagvolgorde afspiegelen dat doe je zo
Afspiegelen binnen de gehele onderneming of per bedrijfsvestiging
De herplaatsingsplicht bij reorganisaties wat houdt het in en hoe ver reikt deze verplichting

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord