BASE Advocaten - The Litigation Firm

Advocatie.nl 11/01/06 - Nieuw advocatenkantoor voormalig Nauta-medewerkers

Artikelen 11 januari 2006
Drie voormalige medewerkers van NautaDutilh starten samen met Rob Sies, advocaat bij Van Harmelen Beijneveld Van Houten een eigen kantoor in Rotterdam.
BASE advocaten bestaat uit Hester Bos, Ruben van Eijck, Virgil Appelman en Rob Sies. Allemaal advocaten met een 'litigieuze inslag', zegt Appelman. Zij begonnen naar eigen zeggen al begin 2005 met de plannen voor het eigen kantoor.

Het vertrek heeft volgens Appelman niets te maken met de onrust bij NautaDutilh, maar wel met de richting die het kantoor ingaat. "De laatste jaren was er een soort van afkalving te zien waarbij de overnamepraktijk en banking & finance steeds belangrijker werden en de klassieke praktijken een meer ondersteunende rol kregen." Een noodzakelijke keuze voor grote kantoren, denkt Appelman, maar niet voor hem. "Voor mijn praktijk denk ik dat een partnerschap bij NautaDutilh meer beperkingen dan voordelen zou opleveren." Volgens het persbericht van BASE Advocaten is de "explosieve stijging van de uurtarieven (...) dodelijk voor de meer klassieke procespraktijken". Er is weinig ruimte voor tariefdifferentiatie. "Dat kan ook niet vanwege de hoge kostenstructuur." Het tarief van Appelman gaat volgens hem met 170 euro per uur omlaag. Er wordt ook geen kantooropslag berekend. "Een percentuele kantooropslag is niet uit te leggen aan cliënten, het is gewoon een extra honorarium. Waarom zouden de kopieën en gummetjes van een compagnon duurder zijn dan die van een stagiair?"

Copyright (c) 2006 Advocatie.nl

Link naar artikel Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord