BASE Advocaten - The Litigation Firm

Signalering: Wetsvoorstel continuïteit ondernemingen I

Artikelen 29 november 2013

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft onlangs een wetsvoorstel ter inzage gelegd om de huidige praktijk van het inzetten van stille bewindvoerders van een wettelijke basis te voorzien. Afgelopen jaar werden reeds door de recht-banken bij diverse noodlijdende bedrijven stille bewindvoerders ingezet. Zij kregen de opdracht om in alle stilte een doorstart van het bedrijf of bedrijfsonderdelen voor te bereiden. Een bankroet kan daarmee worden voorkomen. Hiermee kunnen banen worden behouden, en ook voor crediteuren levert een goed voorbereide doorstart in de regel meer geld op. In Groot-Brittannië zijn met de zogenaamde pre-pack al verschillende successen geboekt.

Het wetsvoorstel biedt noodlijdend bedrijven de mogelijkheid om de rechter te vragen een beoogd curator te benoemen. De rechter zal daarbij een afweging maken of een aanstelling gewenst is en in het belang is van de crediteuren van de vennootschap. Bij een positief besluit gaat de beoogd curator in alle stilte aan het werk. Daarbij zullen de mogelijkheden van een doorstart worden onderzocht.

De Tweede Kamer zal zich over het wetsvoorstel moeten buigen.

Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord