BASE Advocaten Rotterdam

Ontslag

Ontslagzaken vormen de kern van de praktijk. Daarbij gaat het zowel om ontslagzaken die het gevolg zijn van bedrijfseconomische omstandigheden, als om ontslagzaken die het gevolg zijn van in de persoon gelegen factoren (zoals disfunctioneren of ontoelaatbaar gedrag). De advocaten van BASE streven er naar om alle ontslagzaken beheersbaar te maken en een verdere escalatie te voorkomen. Een tijdig advies kan daarbij een wereld van verschil maken, ook wat de kosten betreft. Komen partijen onderling niet tot een oplossing, dan zal er een procedure bij de kantonrechter of het UWV worden doorlopen. De advocaten van BASE zijn ervaren in beide ontslagroutes en kunnen u daarin zeer vakkundig bijstaan.

Ontslag op staande voet

De meest ingrijpende wijze van ontslag is het ontslag op staande voet. Vanwege de verstrekkende gevolgen van een dergelijk ontslag, houdt een ontslag op staande voet alleen stand als aan strikte voorwaarden is voldaan. Daarbij geldt bovendien dat snel handelen essentieel is. De advocaten van BASE zijn ook inzake het ontslag op staande voet zeer ervaren en kunnen indien nodig op korte termijn handelen.

Vragen over Ontslag

Mocht u vragen hebben, advies willen of bijstand nodig hebben aangaande dit onderwerp, neemt u dan contact op met de sectie Arbeidsrecht.

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Nieuws

17/08
2021
De waarheid verzwijgen is goud begraven. Die uitdrukking kan ook opgaan in civiele procedures, zo toont een recente uitspraak van de Hoge Raad die aanleiding geeft voor een...
Lees meer
09/08
2021
Afgelopen december schreef ik al over het kort geding over een overnamecontract tussen Corendon en Sunweb (zie " COVID-19 en commerciële contracten: een voorbeeld uit de...
Lees meer
29/06
2021
Met oudere werknemers afspraken maken over uitdiensttreding onder toekenning van een vergoeding kan de werkgever duur komen te staan. De belastingdienst hanteert namelijk een...
Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Ontslag - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord