BASE Advocaten Rotterdam
Tjalling Bosker - BASE Advocaten

Tjalling Bosker

tjalling.bosker@baseadvocaten.nl 010 275 99 11 V-card LinkedIn Tjalling Bosker

Tjalling Bosker is sinds 2021 werkzaam op de sectie Corporate & Commercial Litigation van BASE Advocaten. In zijn dagelijkse praktijk staat Tjalling ondernemingen, bestuurders, aandeelhouders en bedrijfsjuristen bij in uiteenlopende ondernemingsrechtelijke en commerciële geschillen.

Voordat Tjalling in dienst trad bij BASE Advocaten, was hij werkzaam op de praktijkgroep Litigation & Arbitration bij NautaDutilh. Verder was Tjalling als docent betrokken bij het vak Moot Court van de Universiteit Leiden.

Tjalling Bosker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Burgerlijk procesrecht
- Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Functie

 • Advocaat

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding

 • LL.M. European and Insolvency Law/Corporate and Insolvency Law (cum laude), Radboud Universiteit Nijmegen/Nottingham Trent University (2017)
 • LL.M. Privaatrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2015)
 • Law exchange, University of Edinburgh
 • LL.B. Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen (2013)
 • Bachelor Honours College, Rijksuniversiteit Groningen (2013)

Bijzonderheden

Docent Moot Court, Universiteit Leiden (2021)

Publicaties

 • T.R. Bosker, 'Exclusieve bevoegdheid onder de Europese Insolventieverordening', Bedrijfsjuridische berichten 2020/96.
 • T.R. Bosker, 'Derdenwerking van cessie in een internationale context', Bedrijfsjuridische berichten 2020/74.
 • T.R. Bosker, 'Gevolgen van grensoverschrijdende insolventieprocedures op lopende rechtsvorderingen' Bedrijfsjuridische berichten 2019/46.
 • T.R. Bosker, 'Het Europese Hof van Justitie over de reikwijdte van rechterlijke bevoegdheid in insolventieprocedures', Bedrijfsjuridische berichten 2018/11.
 • T.R. Bosker, 'Financing Corporate Rescue – The Dutch Approach. A Cross-Border Comparison', Nottingham Insolvency and Business Law e-Journal (2017)5.
 • T.R. Bosker, 'Insolvency Reform in Developing Countries: Corporate Rescue to the Rescue?', International Corporate Rescue, 2017, Volume 14 – Issue 3.
 • T.R. Bosker, 'Zekerheidsrechten nóg zekerder: Over de bevoegdheid van de openbare pandhouder het faillissement van de panddebiteur aan te vragen', Bedrijfsjuridische berichten 2017/24.

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Nieuws

11/05
2022
Is een parenclub een zogeheten middenstandsbedrijfsruimte (in de zin van art. 7:290 BW) of een overige bedrijfsruimte (in de zin van art. 7:230a BW)? Het laatste, zo oordeelde...
Lees meer
06/04
2022
Eerder schreven wij over de vuistregels bij een beroep op dringend eigen gebruik als wettelijke grond voor de opzegging van een "290-huurovereenkomst" . Een van die regels is...
Lees meer
24/02
2022
De wet kent specifieke regels voor de verhuur van bedrijfsruimten voor de zogenaamde middenstand. Hieronder vallen bijvoorbeeld restaurants, winkels, hotels en kampeerbedrijven...
Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Tjalling Bosker - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord