BASE Advocaten Rotterdam
Rob Sies - BASE Advocaten

Rob Sies

rob.sies@baseadvocaten.nl 010 275 99 11 V-card LinkedIn Rob Sies

Rob Sies is partner en één van de oprichters van BASE. Als advocaat focust hij volledig op de arbeidsrechtpraktijk. Op dat gebied begeleidt en adviseert Rob commerciële ondernemingen, non-profitorganisaties (zorginstellingen en woningcorporaties), bestuurders, toezichthouders en werknemers op een laagdrempelige en praktische wijze. Als sparringpartner is hij continu bezig met het leveren van maatwerk; voor en met u. Rob is bij uitstek gespecialiseerd op het vlak van arbeidsvoorwaarden, arbeidsovereenkomsten, concurrentiebedingen, medezeggenschap, ondernemingsraden, reorganisaties/collectieve ontslagen, arbeidsconflicten, ontslagrecht en de arbeidsrechtelijke positie en ontslag van statutair bestuurders. Door zijn bijzondere affiniteit met de bestuurlijke top van zorginstellingen heeft Rob veel ervaring met - en kennis van - de Wet Normering Bezoldiging Topfunctionarissen publieke en semipublieke instellingen (WNT).

Rob Sies heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht
- Collectief ontslag
- Medezeggenschap

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Expertise

 • Arbeidsrecht
 • Collectief ontslag
 • Medezeggenschap

Functie

 • Partner

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding

 • Nederlands Recht Erasmus Universiteit Rotterdam (1998);
 • Kapodistrische Universiteit van Athene (Griekenland)
 • Grotius Academie Arbeidsrecht (2005)

Bijzonderheden

 • Lid van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA),
 • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)
 • Lid van de International Bar Association (IBA)

Artikelen

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Nieuws

11/05
2022
Is een parenclub een zogeheten middenstandsbedrijfsruimte (in de zin van art. 7:290 BW) of een overige bedrijfsruimte (in de zin van art. 7:230a BW)? Het laatste, zo oordeelde...
Lees meer
06/04
2022
Eerder schreven wij over de vuistregels bij een beroep op dringend eigen gebruik als wettelijke grond voor de opzegging van een "290-huurovereenkomst" . Een van die regels is...
Lees meer
24/02
2022
De wet kent specifieke regels voor de verhuur van bedrijfsruimten voor de zogenaamde middenstand. Hieronder vallen bijvoorbeeld restaurants, winkels, hotels en kampeerbedrijven...
Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Rob Sies - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord