BASE Advocaten Rotterdam
Virgil Appelman - BASE Advocaten

Virgil Appelman

virgil.appelman@baseadvocaten.nl 010 275 99 11 V-card LinkedIn Virgil Appelman

Virgil Appelman is partner en één van de oprichters van BASE Advocaten. Virgil heeft een brede procespraktijk en is gespecialiseerd in zowel corporate litigation als commercial litigation en arbitrage. Zijn praktijk omvat aandeelhouders- joint venture- en overnamegeschillen, enquêteprocedures, alsmede procedures over bestuurders-, commissarissen-, en beroepsaansprakelijkheid. Daarnaast heeft Virgil ruime ervaring in het optreden tegen financiële instellingen in verband met zorgplichtkwesties en behandelt hij regelmatig geschillen voortvloeiend uit afgebroken onderhandelingen, samenwerkingsovereenkomsten (zoals distributie- en agentuurovereenkomsten) en overige commerciële handelsgeschillen en incasso's. Hij vertegenwoordigt partijen in eerste aanleg, in hoger beroep bij de overheidsrechter alsmede in arbitrage.

Virgil is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en studeerde in 1998 ook aan de University of East-Anglia te Norwich in de U.K. Virgil begon zijn loopbaan in 1999 bij NautaDutilh.

Virgil Appelman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Burgerlijk procesrecht
- Arbitrage
- Litigation
- Beslag- en executierecht

Ondernemingsrecht
- Vennootschappen
- Verenigingen en stichtingen
- Agentuur en distributie
- Bestuurdersaansprakelijkheid

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Expertise

 • Corporate & Commercial Litigation

Functie

 • Partner

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding

 • Nederlands Recht, Universiteit Leiden (1999)
 • University of East-Anglia in Norwich (UK)

Bijzonderheden

 • Winnaar Nederlands - Vlaamse Pleitwedstrijden (1998)
 • Winnaar Jonge Balie Vereniging Pleitwedstrijden voor Advocaten,  Arrondissement Rotterdam en Dordrecht (2000)
 • Lid van de Vereniging voor Corporate Litigation
 • Lid van de Rotterdamse Balie
 • Lid van de International Bar Association (IBA)

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Nieuws

11/05
2022
Is een parenclub een zogeheten middenstandsbedrijfsruimte (in de zin van art. 7:290 BW) of een overige bedrijfsruimte (in de zin van art. 7:230a BW)? Het laatste, zo oordeelde...
Lees meer
06/04
2022
Eerder schreven wij over de vuistregels bij een beroep op dringend eigen gebruik als wettelijke grond voor de opzegging van een "290-huurovereenkomst" . Een van die regels is...
Lees meer
24/02
2022
De wet kent specifieke regels voor de verhuur van bedrijfsruimten voor de zogenaamde middenstand. Hieronder vallen bijvoorbeeld restaurants, winkels, hotels en kampeerbedrijven...
Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Virgil Appelman - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord