BASE Advocaten - The Litigation Firm

Mr. Online 10/01/06 - Medewerkers NautaDutilh richten BASE Advocaten op

Artikelen 10 januari 2006
De afsplitsingen van grote kantoren schieten als paddestoelen uit de grond. Nu weer BASE Advocaten, opgericht door drie advocaten van NautaDutilh en één van Van Harmelen Beijneveld Van Houten. Volgens de oprichters "een Rotterdams no-nonsense" kantoor. En "een frisse wind voor de advocatuur".
Volgens oprichter Appelman van BASE Advocaten, concentreren de grote advocatenkantoren zich in toenemende mate op financierings- en overnamepraktijken. Deze focus heeft in de loop der jaren geleid tot een explosieve stijging van de uurtarieven. En die tarieven zijn volgens Appelman te hoog voor de meer klassieke procespraktijken als arbeidsrecht, huurrecht en de algemene ondernemings en civielrechtelijke praktijk. Het resultaat is dat deze praktijken zichzelf buiten de markt plaatsen. De hoge kostenstructuur binnen de grote advocatenkantoren maakt nu eenmaal dat tariefdifferentiatie slechts beperkt mogelijk is.

Appelman: "BASE Advocaten is het resultaat van een jongensdroom, nadrukkelijk gevoed door de wens om behalve het grote (internationale) bedrijfsleven ook het midden- en kleinbedrijf en particulieren te kunnen bedienen. Daarin speelt een scherp en transparant uurtarief en de keuze om geen kantooropslag te berekenen een sleutelrol"
BASE Advocaten is een gespecialiseerd procesrechtkantoor voor algemeen ondernemings- en contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, huurrecht/vastgoed, incasso's en arbitrage.

Copyright (c) 2006 Mr. Online

Link naar artikel Meer informatie

Terug

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Actueel-detail - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord