BASE Advocaten Rotterdam
Jan-Willem van Geen - BASE Advocaten

Jan-Willem van Geen

janwillem.vangeen@baseadvocaten.nl 010 275 99 11 V-card LinkedIn Jan-Willem van Geen

Jan-Willem van Geen is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Binnen het arbeidsrecht heeft hij een brede praktijk waarin hij adviseert, onderhandelt en procedeert voor zowel nationale als internationale cliënten. Zijn praktijk omvat onder andere: individuele en collectieve ontslagzaken, het begeleiden van reorganisaties, advisering in het kader van (een wijziging van) arbeidsvoorwaarden, geschillen inzake concurrentiebedingen, maar ook vraagstukken en geschillen op het gebied van cao's of bijvoorbeeld werkgeversaansprakelijkheid. Daarnaast treedt Jan-Willem voor zowel ondernemers als ondernemingsraden op in het kader van het medezeggenschapsrecht. Zijn ruime ervaring binnen het arbeidsrecht maakt dat Jan-Willem snel kan schakelen en waar nodig direct kan doorpakken.

Jan-Willem is een van de partners van BASE Advocaten. Voordat Jan-Willem in 2011 bij BASE Advocaten kwam werken, is hij als advocaat werkzaam geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. waar hij zich naast het arbeidsrecht onder andere heeft gericht op het privacyrecht. Jan-Willem is bestuurslid van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA).

Jan-Willem van Geen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht
- Collectief ontslag
- Medezeggenschap

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Expertise

 • Arbeidsrecht

Functie

 • Partner

Talen

 • Nederlands
 • Engels

Opleiding

 • Nederlands Recht, master Arbeidsrecht (cum laude), Universiteit van Amsterdam (2007)
 • Gezondheidswetenschappen (Arbeid en Gezondheid), Universiteit van Maastricht (2003)
 • Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

Bijzonderheden

 • Bestuurslid van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
 • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)
 • Lid van de International Bar Association (IBA)

Publicaties

 • Mr. E.J. Henrichs en mr. drs. J-W van Geen, Kroniek Medezeggenschapsrecht 2009, in Geschriften vanwege de Vereniging Corporate Litigation 2009-2010, Kluwer 2010.

Artikelen

The Litigation firm

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Maatwerk staat centraal bij de behandeling van iedere zaak. Want we doen het samen, advocaat en cliënt. We investeren in de onderlinge samenwerking en verdiepen ons in uw onderneming en uw markt. BASE maakt duidelijke keuzes uit kracht, omdat we alleen willen doen waar we écht goed in zijn en omdat u altijd moet kunnen rekenen op toegevoegde waarde. Daarom richt onze praktijk zich op Corporate & Commercial Litigation en Arbeidsrecht.

Expertise

Corporate & Commercial Litigation

Bij BASE Advocaten beoefenen we de proces- en conflictmanagement praktijk op het allerhoogste niveau. Wij staan binnen- en buitenlandse cliënten bij in vitale zakelijke geschillen. Geschillen binnen de vennootschap, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, aandeelhouders-geschillen, geschillen over commerciële contracten, overnamegeschillen, geschillen tegen (of voor) financiële instellingen over zorgplichtkwesties en beroepsaansprakelijkheidskwesties. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Arbeidsrecht

BASE Advocaten biedt topspecialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Wij staan zowel werkgevers (nationaal en internationaal), individuele bestuurders/werknemers, als ondernemingsraden bij. In de dagelijkse praktijk adviseren en procederen wij onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden, disciplinaire maatregelen, medezeggenschap en werkgeversaansprakelijkheid. Klik hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Nieuws

28/08
2023
Het is een jubileumjaar in het Escher-museum aan het Lange Voorhout in Den Haag. De kunstenaar die brede bekendheid gaf aan de Penrose-trap – later geholpen door Christopher...
Lees meer
20/01
2023
Het arbeidsrecht is altijd in beweging. Ook in 2023. Hierbij nemen wij u mee in een aantal belangrijke arbeidsrechtelijke wetswijzigingen die per 1 januari 2023 zijn...
Lees meer
05/01
2023
"Ik schop hem doormidden en sla hem voor zijn hoofd!" Niet een tekst die je verwacht te horen op een werkborrel. Na de vele kerstborrels vorige maand, volgen rond deze tijd van...
Lees meer
Partner van
logo Erasmus
Vriend van
logo Sophia Kinderziekenhuis
Jan-Willem van Geen - BASE Advocaten
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en u toegang te geven tot onze social media.
Door op akkoord te drukken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.
Akkoord Niet akkoord